Campings in Catalonië die open zijn tijdens de meivakantie

Campings in Catalonië die open zijn tijdens de meivakantie

Ben je klaar om van de Meivakantie te genieten? Als je op zoek bent naar een ideale bestemming voor traditionele Meivakantie, dan is dit jouw artikel! Wij doen je een voorstel om jouw vakantie uniek te maken, of je nu naar zee of naar de bergen wilt: trek er even lekker tussenuit naar een camping in Catalonië!  

Catalonië: territoriale, gastronomische en culturele diversiteit 

Op het Catalaanse grondgebied bevinden zich veel gebieden waar je verschillende ervaringen kunt belven, zoals een wandeling maken in de Pyreneeën, kuieren langs de Costa Brava of de Costa Daurada, flaneren door de fruitvelden rond de stad Lleida of vogels spotten in de Delta de l'Ebre.  

Catalonië staat ook voor gastronomie, een land waar we granen, groenten, vis, zeevruchten, vlees, worst vinden... en gerechten die al deze ingrediënten combineren om er het beste uit te halen. In mei kunnen we genieten van slakken uit Lleida, de laatste calçots van het seizoen, garnalen uit Palamós, garnalen uit La Ràpita en forel uit de Pyreneeën.

Mei is een maand waarin ook de cultuur centraal staat. In verschillende steden van Catalonië worden er muziekfestivals, theatercycli, straatkunst georganiseerd, zoals het prachtige festival Girona Temps de Flors.

De campings van Catalonië, veel meer dan alleen accommodatie 

Catalonië heeft een ruim aanbod aan campings, waaronder campings voor alle smaken en manieren van reizen. Geniet ook van de beste prijzen dankzij kortingen in het voorseizoen of met de ACSI-kaart, waarmee je in het laagseizoen naar campings kunt gaan tegen een vaste prijs. 

Hier zijn 5 Catalaanse campings in verschillende geografische gebieden die open zijn in de maand mei.

1. Serra de Prades (Vilanova de Prades, Costa Daurada) 

Camping Serra de prades
© Camping Serra de Prades

De 4-sterrencamping Serra de Prades ligt in het Pradesgebergte, aan de Costa Daurada. Het biedt een diversiteit aan bungalows voor gezinnen, stellen, vrienden en huisdieren! Het heeft ook een SPA & Wellness en een eigen restaurant, Els Ceps. 

Dit is de ideale optie om je los te koppelen van de stad en je toevlucht te zoeken in de bergen. In de omgeving ligt de GR 171-route, ideaal om over te wandelen, langs verschillende rivierkloven en natuurlijke zwembaden waar je je kunt verfrissen. 

Bovendien ligt deze camping in een gebied met het Cielo Starlight-certificaat en kun je van hieruit een prachtige sterrenhemel zien! Je kunt ook een bezoek brengen aan het Astronomisch Park van het Pradesgebergte, dat vlak in de buurt ligt. 

2. Repòs del Pedraforca (Saldes, Pyreneeën)

Camping Repòs del Pedraforca ligt in Saldes (Barcelona), een van de dorpen die de imposante berg Pedraforca (2.506 m hoog) omringen en deel uitmaken van het natuurpark Cadí-Moixeró. De beste tijd van het jaar om hier naartoe te gaan is de lente! De omgeving is vol leven en kleur, en er zijn veel activiteiten te doen, zoals wandelen, klimmen, paardrijden, fietsen...

De camping biedt een breed scala aan diensten en faciliteiten, zoals een verwarmd zwembad, jacuzzi en sauna. Het is een familiecamping waar het hele gezin welkom is, ook huisdieren, want de camping is huisdiervriendelijk. 

3. Camping Les Medes (L'Estartit, Costa Brava)

© Jordi Renart - Ajuntament de Torroella de Montgrí

Camping Les Medes ligt dicht bij de prachtige stranden en baaien van de Costa Brava. Aan deze kant van Girona staan duizend-en-één wateractiviteiten je te wachten: windsurfen, peddelsurfen, duiken, kitesurfen, enz. Bovendien kun je, als je van het binnenland wilt genieten, verschillende middeleeuwse en historische dorpen bezoeken, zoals Peratallada (12 km), Pals (15 km), Ullastrell (15 km) of Sant Martí d'Empúries (21 km).

Deze camping in Girona biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten om je verblijf compleet te maken, met alles wat je nodig hebt. Een 4-sterrencamping verkozen door de ANWB als de Beste Camping van het Jaar en die ACSI-en CKE-/ kaarten accepteert. Bovendien heeft het de familiestempel en de milieustempel. 

4. Camping La Noguera (Sant Llorenç de Montgai, Pyreneeën)

kayakkers op het stuwmeer van Sant Llorenç de Montgai
kayakkers op het stuwmeer van Sant Llorenç de Montgai © Càmping La Noguera

In Alt Urgell vinden we Camping La Noguera, aan de voet van het stuwmeer van Sant Llorenç de Montgai, waar je sportieve activiteiten kunt beoefenen zoals kajakken, peddelen, klimmen, wandklimmen, wandelen, fietsen, paragliden en nog veel meer! De camping beschikt over standplaatsen en bungalows voor 2 tot 6 personen, een restaurant, kinderspeelplaats, zwembaden, sportfaciliteiten en een gevarieerd animatieprogramma!

Er zijn ook nabijgelegen bezienswaardigheden zoals de kloof van de Mont-rebei, het kunstfestival in de GARGAR-straat in Penelles, de kerk van Santa Maria de Balaguer en de Serra Llarga-Secans de la Noguera.

5. Vilanova Park (Vilanova i la Geltrú, Costa de Barcelona) 

het zwembad van Villanova Park
Villanova Park © Consorci de Turisme Alt Penedès

In Vilanova i la Geltrú, een stad in de provincie Barcelona, zijn er in de maand mei een breed scala aan historische en culturele evenementen te beleven. Hoogtepunten zijn de vermoutroute (de hele maand), het muziekfestival El Tingladu, museumnachten en de negentiende eeuwse markt. 

Als je van deze evenementen wilt genieten, kun je terecht op camping Vilanova Park, die het hele jaar open is. ACSI- en CKE-kaarten worden geaccepteerd. De camping won ook de prijs Beste Camping van het Jaar van de ANWB en heeft een grote verscheidenheid aan accommodatie, diensten en faciliteiten en is gezins-, sport-, milieu- en huisdiervriendelijk. 

Dit zijn slechts enkele campings in Catalonië, maar je kunt het volledige aanbod bekijken op de websites van de verenigingen van campings in Catalonië:

Logo Catalunya Experience

Catalaans Bureau voor Toerisme

@catalunyaexperience