El Congost de Mont-Rebei te voet of per kajak

El Congost de Mont-Rebei te voet of per kajak

Als je in Terres de Lleida bent, mag een wandel- of kajaktocht door de kloof van Mont-Rebei zeker niet ontbreken. Haal je wandelschoenen of roeispanen boven en laat je verrassen door deze magische plek!

El Congost de Mont-Rebei

Vlak bij het dorpje Àger in Terres de Lleida, waar de rivier Noguera Ribagorçana op zijn smalste punt het Montsec-gebergte kruist, bevindt zich een prachtige geologische formatie die deel uitmaakt van het Reserva Natural Parcial de la Noguera Ribagorçana-Mont-rebei.

Dwars door het gebergte loopt namelijk een adembenemende kloof die duizenden jaren lang uitgesleten is door de Noguera Ribagorçana. Het natuurgebied ligt in de uitlopers van de Pyreneeën en is ongeveer 600 hectare groot.

De Congost de Mont-rebei is de enige kloof van deze omvang in Catalonië die nog vrijwel ongerept is. De verticale wanden van het ravijn zijn tot 500 meter hoog en op sommige plaatsen bedraagt de breedte amper 20 meter.

De prachtige kloof bevindt zich op een unieke locatie, waar je tal van wandelingen kunt maken door de weelderige natuur en de plaatselijke fauna en flora kunt ontdekken.

El Congost de Mont-Rebei
Links: Een wandeling doorheen El Congost de Mont-Rebei - Rechts: Kayake doorheen El Congost de Mont-Rebei © Oriol Clavera

Routes

Je hebt keuze uit drie routes:

Route 1 – De kloof van Mont-rebei. Dit pad volgt de klassieke route door de Mont-rebeikloof (GR-1). Voor deze tocht van 4 km moet je in totaal zo'n vier uur rekenen (twee uur heen, twee uur terug).Het pad is vlot begaanbaar en telt weinig hellingen. Wie geen last heeft van hoogtevrees, kan zich ook wagen aan de klim naar Mas Carlets.

Route 2 - Lo Queixigar en Mirador d'Altamiris. Deze wandeling van 2 km neemt in totaal (heen en terug) drie uur in beslag.

Route 3 – Itinerari de l’Obaga Grani dels carboners. Deze wandeling is 2,5 km lang en duurt ongeveer drie uur.

Om alvast een idee te krijgen van wat je mag verwachten in de Congost de Mont-rebei, kun je de video van blogger Gregory Rohart bekijken.

Andere activiteiten

Je kunt in het ravijn niet alleen wandelen, maar ook kajakken of een boottocht maken bij deze bedrijven:

Zenith Aventura: www.zenithaventura.com

Ageraventura’t: ageraventurat.com

Montsec Activa: montsecactiva.com/es

En als je toch in de buurt bent, is ook het Parc Astronòmic van Montsec een bezoekje waard.

Toegangspunten

Je kunt de kloof bereiken vanaf twee punten: La Masieta (Pallars Jussà) en Corçà (bij Àger). Tijdens de weekends en in het hoogseizoen wordt de toegang tot de parking van La Masieta beperkt.

Meer informatie over de toegang tot de kloof vind je hier.

Visit Catalunya

Catalaans Bureau voor Toerisme

@catalunyaexperience