Catalonië

Welkom in Catalonië, een land met een eigen taal en cultuur, eeuwenoude tradities en feesten, een grote verscheidenheid aan natuur en een internationaal erkende keuken. En niet te vergeten, een openhartige en gastvrije bevolking en een mild klimaat het hele jaar door!

Catalonië heeft, met een 580 km lange kustlijn, een hoofdzakelijk mediterraan karakter, van de kleine verborgen baaien van de Costa Brava in het noorden tot de lange goudgele zandstranden van de Costa Daurada en de uitgestrekte Ebro-delta in het zuiden.

De Pyreneeën domineren het hele noorden van Catalonië, van de hoge bergtoppen van de Val d'Aran tot het natuurpark van Cap de Creus, waar ze zich in de Middellandse Zee storten. Wandel- en bergliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan toppen van bijna 3.000 meter, door bergstromen uitgesleten valleien, gletsjers met eeuwige sneeuw, natuurparken en beschermde natuurgebieden.

Naast de natuurlijke diversiteit heeft Catalonië een rijk cultureel erfgoed, met ontzaglijk veel historische monumenten, traditionele feesten en muziek-, dans-, theater-en circusfestivals. Voor sommige van 's werelds grootste kunstenaars, zoals Joan Miró, Salvador Dalí, Antoni Tàpies, Pau Casals of Antoni Gaudí, was Catalonië de voornaamste bron van inspiratie.

Laat je inspireren en verleiden!
Donec sollicitudin molestie malesuada. Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui. Vivamus magna justo, lacinia eget consectetur sed, convallis at tellus. Donec rutrum congue leo eget malesuada. Proin eget tortor risus.
Minder lezen
Catalunya map

Bestemmingen