Campings met kinderactiviteiten

Campings zijn ideale plekken voor kinderen, vanwege hun diensten en voorzieningen voor een geweldige gezinsvakantie. Het contact met de natuur, de vriendschappen die ontstaan, de activiteiten en spelletjes voor de kinderen en de veiligheid van de omgeving maken van de camping een plek waar de kleintjes nieuwe avonturen kunnen beleven, kunnen groeien en leren, en het geweldig naar hun zin hebben. 

In Catalonië vind je campings die alles in huis hebben om de kleintjes optimaal te laten genieten van het kamperen: themafeesten, animaties, excursies, workshops, activiteiten, spelletjes, sporttoernooien... het kan niet op! 

 Camping Stel (Costa Daurada)

© Camping Stel
© Camping Stel

Deze camping in Roda de Berà biedt een unieke ervaring voor kinderen met het zomer-indianenkamp Let's Camp. Kinderen kunnen slapen in indiaanse tipi's terwijl ze de cultuur van de Amerikaanse Indianen ervaren onder begeleiding van het animatieteam tijdens de hele activiteit. Jullie eten samen, spelen nachtspelletjes bij het licht van een kampvuur en slapen als indianen - en het ontbijt is inbegrepen! Een onvergetelijke nacht voor hen en een rustgevende nacht voor papa en mama. 

Deze camping heeft een ruim aanbod aan activiteiten voor alle leeftijden, kinderzwembaden, sportvelden en voetgangerszones waar het hele gezin in alle rust kan genieten. 

Camping Trillas Platja Tamarit (Costa Daurada) 

© Camping Trillas Platja Tamarit
© Camping Trillas Platja Tamarit

Camping Trillas Platja Tamarit ligt op 700 meter van het strand van Tamarit in Tarragona. Deze camping ligt vlak bij het strand, maar biedt bovendien nog veel meer: springkussens, glijbanen, balparken, schommels, zwembaden en een spa-ruimte met 3 verwarmde zwembaden(voor baby's, kinderen en volwassenen) en 4 jacuzzi's, wat het uniek maakt.

Deze camping is het hele jaar door geopend en biedt speciale activiteiten voor kinderen: minidisco, spelletjescircuit, gymkhana's, boogschieten, shows, knutselworkshops, tekenwedstrijden, karaoke en nog veel meer. 

Camping Ametlla (Terres de l'Ebre) 

De Ebro-delta is een perfecte plek om een gezinsvakantie door te brengen, want het is een omgeving die een schat aan activiteiten biedt, zoals fietsen, activiteiten in het water en watersporten, zoals kajakken en bananenboot varen. 

Op deze camping kun u zich met het hele gezin vermaken met sporten in de faciliteiten van de camping, kijken naar en deelnemen aan de avondshows voor alle leeftijden, dansen en plezier maken in de zwembaden van de camping. En de kleintjes kunnen genieten van alle animaties en activiteiten die de camping speciaal voor hen biedt: workshops, spelletjes, theater en kindersporten. 

Cerdanya EcoResort (de Pyreneeën) 

© Cerdanya EcoResort

Deze gezellige familiecamping is het hele jaar open en biedt tal van activiteiten, altijd in lijn met de filosofie die ecologie en de ontdekking van de omgeving centraal stelt. De kleintjes komen rechtstreeks in contact met de natuur en met de dieren die op de camping leven, en ze kunnen ook de moestuinen van de camping ontdekken, het boerenleven meemaken en de dieren voederen. 

Er is ook de miniclub El Follet Cerdà met ballenbaden, klimmuren, glijbanen en de Cerdà-elf, de mascotte van de camping. En in de zomer is er een activiteitenpark met trampolines, een doolhof, een kinderspeeltuinen, skelters en zoveel andere leuke dingen. Het Cerdanya EcoResort biedt een gezinsvakantie vol activiteiten, excursies en gezinsuitdagingen, zoals de Cerdanya Kids met 50 uitdagingen die elk kind zou moeten doen voor de leeftijd van 13 jaar.

Camping Amfora (Costa Brava)

© Camping Amfora
© Camping Amfora

Deze Best Camping ANWB bekroonde camping, gelegen aan het strand in het hart van de Costa Brava, biedt unieke voorzieningen, met zwembaden en glijbanen waar de kleintjes van zullen genieten.

Deze camping biedt ook een activiteitenprogramma voor alle leeftijden, onderverdeeld in kinderanimatie, sportanimatie en avondanimatie. Voor de kinderen zijn er onder andere: waterspelletjes, voetbal, waterpolo, opblaasbare spelletjes, miniclub, juniorclub en veel workshops. En het heeft een grappige draak als mascotte! 

Camping Sènia Caballo de Mar (Costa Barcelona) 

© Camping Sènia Caballo de Mar
© Camping Sènia Caballo de Mar

Deze familiecamping in Pineda de Mar organiseert tal van activiteiten en entertainment voor kinderen en tieners: dansavonden, shows, speeltuin met schommels en glijbanen, zelfs een reuzenglijbaan! 

En niemand zal zich vervelen in de zwembaden: een peuterbad voor de kleintjes en een ander met glijbanen voor de groteren. De Seni Club is de plek waar kinderen knutselen, tekenen en plezier maken in groep. Bovendien ontmoeten zij zeker Seni in de Seni Club, de mascotte die met de kinderen speelt, zingt en danst en zelfs een eigen liedje heeft! 

Camping Resort Els Pins (Costa Barcelona) 

In Malgrat de Mar vinden we een camping met glijbanen, twee speeltuinen, een vriendelijke mascotte en heel veel plezier! Deze camping maakt het u wel heel gemakkelijk, want het hele jaar door zijn er animaties en activiteiten voor een unieke gezinsvakantie. 

De Miniclub om te spelen en te leren is elk weekend van het jaar open, en ook tijdens feestdagen en de zomervakanties. Shows voor het hele gezin, waar de kleintjes hun favoriete figuren persoonlijk kunnen ontmoeten. De camping heeft ook sportfaciliteiten en twee zwembaden waar er glijbanen en springkussens zijn om in het water te springen en van de leuke glijbanen af te glijden. 

Campings geopend voor schoolvakanties in mei

Catalonië is een bestemming met aangename temperaturen gedurende vele maanden van het jaar, waardoor het een goede keuze is voor de meivakantie. De meeste Catalaanse campings openen hun deuren in april, vooral in het zuidelijke deel van de Catalaanse kust, van de Costa Barcelona tot Terres de l'Ebre, via de Costa Daurada. 

Sommige campings in het meest noordelijke deel van Catalonië, met iets koelere temperaturen, kunnen eind mei of juni opengaan. In de bergen zijn de meeste het hele jaar open. Overal in Catalonië vindt u campings die open zijn voor een gezinsvakantie! 

Er zijn tal van campings met een waaier aan activiteiten voor kinderen, maar u vindt er ook campings die ideaal zijn voor tieners.
Visit Catalunya

Catalaans bureau voor Tourisme

@catalunyaexperience