Campings met animatie voor tieners

Campings zijn plaatsen voor iedereen uit het hele gezin, van de oudste tot de jongste, en ook voor tieners, die unieke ervaringen kunnen opdoen in een veilige omgeving waar ze vrienden kunnen maken, hun favoriete sport kunnen beoefenen, de dag in de buitenlucht kunnen doorbrengen en kunnen genieten van de activiteiten en animaties die op hun leeftijdsgroep zijn afgestemd.

Hier is een lijst met campings in Catalonië waar tieners zich uitstekend zullen vermaken, zowel aan de Catalaanse kust als in de Pyreneeën. 

Vilanova Park (Costa de Barcelona)

kayakker
© Double AA

In Vilanova i la Geltrú vind je Vilanova Park, een camping die van de ANWB 5 sterren heeft ontvangen en de eco- en familiezegel.

Deze camping is ideaal voor alle leeftijden en ook voor tieners, want hij biedt sportfaciliteiten, zwembad, minigolf, zumba, minidisco’s avonds, escape room activiteiten, wateractiviteiten, en ligt erg dicht bij het waterpark Aqualeon. Bovendien hab je de mogelijkheid om naar Barcelona te gaan en het stadion Camp Nou en andere toeristische attracties van de stad te bezoeken.

Càmping Nàutic Almata (Costa Brava) 

Wateractiviteiten bij Camping Almata
Wateractiviteiten bij Camping Almata © Camping Almata

Deze familiecamping met 4 sterren ligt direct aan het strand, in Castelló d'Empúries. Het is een camping die alles in huis heeft om het hele gezin een geweldige tijd te bezorgen.  

Faciliteiten en activiteiten voor tieners om de campingervaring ten volle te beleven: sportactiviteiten zoals beachvolleybal, waterpolo, shows, disco, poolparties overdag en 's nachts, en de Maxi Club, een club speciaal voor tieners, met allerlei activiteiten, van boogschieten tot Xbox-game-toernooien. 

Stel Càmping & Bungalows Resort (Costa Daurada)

Kajakken bij Camping Stel
Kajakken bij Camping Stel © Camping Stel

Stel Camping & Bungalows Resort ligt in Roda de Barà en biedt zijn tienergasten duizend en één geprogrammeerde activiteiten.

Voetbal-, beachvolleybal-, padeltoernooien en competities, holifeest, schuimparty, shows van eigen productie, spelletjes op het strand, wateractiviteiten en nog veel meer!

Buiten de camping kunnen we de GR-route vinden die langs de Catalaanse kust loopt of een ervaring vol adrenaline beleven in de pretparken PortAventura World, Ferrari Land of genieten van de glijbanen en het water van het Caribe Aquatic Park en Aquopolis.

Nou Camping (Pyreneeën)

Raftink bij Nou Camping © Nou Camping

In het hart van de bergen vinden we Nou Camping, een camping waar je een unieke vakantie kunt doorbrengen, dankzij het aanbod om de omgeving te ontdekken, aangepast aan alle leeftijden.

De camping ligt vlakbij het Parc Nacional d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici, het natuurpark Alt Pirineu en het meer van Torrassa, waar het hele gezin kan genieten van mountainbiken, wandelen, routes, kajakken ... En voor de avonturiers biedt de rivier Noguera Pallaresa activiteiten zoals hydrospeed, raften en canyoning. Vlakbij de camping is er ook een klim-avonturenpark!

Daarnaast beschikt de camping over een zwembad, animatie en activiteiten zoals gymkhana's, spelletjes en begeleide excursies zoals de inleiding tot het beklimmen van bergtoppen met gematigde hellingen en verschillende moeilijkheidsgraden, die echter niet door de jongste leden van het gezin kunnen worden gedaan.

La Noguera Resort (Terres de Lleida) 

Montgai
Montgai © Carles Rabada

In het binnenland van Catalonië, naast het stuwmeer van Sant Llorenç de Montgai, ligt La Noguera Resort, een familiecamping met verschillende accommodaties zoals bungalows, stacaravans (huisdieren toegestaan) en staanplaatsen.

Op de camping worden diverse activiteiten georganiseerd zoals de schuimparty en het holifeest en verder zijn er sportfaciliteiten en een zwembad te vinden. Ook buiten de camping kun je meedoen aan de vele activiteiten, zoals kajakken, wandelen, speleologie, een bezoek aan de beroemde Congost de Mont-Rebei, die heel dichtbij ligt, paragliding in Àger en sterren kijken in het observatorium van Montsec.

Berga Resort (Paisatges de Barcelona)

El Pedraforca, in the Cadí-Moixeró Natural Park
El Pedraforca, in the Cadí-Moixeró Natural Park © Servicios Editoriales Georama 

In het binnenland van de provincie Barcelona vinden we het Berga Resort, waar duizend en één routes zijn om te wandelen, de Camí dels Homes, de ronde om Pedraforca, de Cavalls del Vent, en nog veel meer.

Deze camping beschikt over een zwembad met reuzenwaterglijbanen, padelbanen en andere sportfaciliteiten, animatie en avontuurlijke activiteiten in de omgeving. Dit is de enige Catalaanse camping in het binnenland die de hoogste beoordeling van de ANWB 2023 heeft gekregen!

Camping Alfacs (Terres de l'Ebre) 

Badia Alfacs, Sant Carles de la Ràpita
Badia Alfacs, Sant Carles de la Ràpita © Manuel Torres Garcia

Camping Alfacs, met directe toegang tot het strand van Alcanar, biedt entertainment, een zwembad, padel- en tennisbanen, voetbalvelden en een breed scala aan activiteiten in de omgeving.

Je kunt gaan wandelen in de Montsià, over het kustpad van La Ràpita naar Les Cases d'Alcanar lopen, fietsen in het Delta de l’Ebre, watersport beoefenen zoals kitesurfen, kabelskiën, surfen, peddelsurfen en nog veel meer!

Bovendien vind je in de omgeving het Deltaventur Park dat natuur en avontuurlijke activiteiten combineert met een avonturencircuit, gymkhana's, paintball en veel leuke dingen om te doen.

Er zijn meer dan 350 campings in Catalonië en veel daarvan bieden activiteiten, faciliteiten en entertainment voor het hele gezin, van de oudste tot de jongste, dus ook voor alle leeftijden!

Visit Catalunya

Catalaans Bureau voor Toerisme

@catalunyaexperience