4 prachtige fietstochten in Catalonië voor het hele gezin

4 prachtige fietstochten in Catalonië voor het hele gezin

Van de meest ruige tot de vlakste routes en van bewegwijzerde fietspaden tot wildere wegen: Catalonië is een prachtige bestemming voor tweewielers! Hieronder vind je vier fietstochten die ideaal zijn voor het hele gezin. Banden opgepompt, bidon gevuld? Dan begint je fietsavontuur bij het kiezen van een mooie route: 

1. Tussen de wijngaarden van Priorat en Montsant

Achter jou het reliëf van het Montsant gebergte, en links en rechts de wijngaarden van de Prioratstreek, die je aanmoedigen met de belofte van wijndegustaties en gezelligheid! Het dunbevolkte platteland van de wijnroute zal je net zo hard bekoren als de heerlijke wijnen en de uitleg van de plaatselijke sommeliers. Op deze route van 28 km wisselen vlakke stukken en steile beklimmingen elkaar af.

Wijngaarden van Priorat

Wijngaarden van Priorat © Marc Castellet

2. Dalí achterna in Empordà 

Vanuit Girona fiets je op eigen tempo door de Empordà streek, in de voet- euh, bandensporen van de onnavolgbare Dalí. Soms langs het schuim van de Middellandse Zee, soms over de geplaveide straten van de kleine historische dorpjes… Niet alleen de landschappen die de kunstenaar inspireerden, maar ook de musea en monumenten ter ere van de kunstenaar zullen je ongetwijfeld weten te boeien op deze artistieke fietstocht. De route telt 230 km die je naar eigen kunnen en conditie kan opdelen.

Groene weg Cassa de la Selva
Fiets- en wandelroute in de buurt van Cassa de la Selva © Stella Rotger

3. De Via Verda de la Val de Zafán

De Via Verda de la Val de Zafán volgt een oude spoorlijn die momenteel volledig door fietsers en wandelaars wordt benut. Deze route is een prachtig intermezzo om nieuwe energie op te doen, met alleen het geluid van de wind door de bomen, het gezang van de vogels of het geruis van de Ebro rivier om je heen. Els Ports, het hooggebergte en de groene long van de Terres de l'Ebre, is een must voor al diegenen die houden van buitenvakanties. Het enige wat je moet doen is ontspannen… En trappen natuurlijk!

Groene weg Els Ports
Fietsers over de Via Verda de la Val de Zafán © Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona – Terres de l’Ebre

4. De Via Verda del Carrilet

Kan je maar niet genoeg krijgen van al die natuur? Fiets de Via Verda del Carrilet, de langste Via Verda van Catalonië, eveneens een voormalige spoorweg! Opgesplitst in twee delen, staat er je meer dan 100 km aan fietspaden te wachten, van van Olot via Girona tot Sant Feliu de Guixols. Eindeloze en unieke landschappen zullen je weten te verbazen. En dan is er nog die passage door de mythische vulkanen van La Garrotxa…

Groene weg van Carrilet
De Via Verda del Carrilet doorkruist de provincie Girona, van de bergen naar zee © Stella Rotger


Catalaans Bureau voor Toerisme

@catalunyaexperience