Met het gezin naar de Costa Daurada

Met het gezin naar de Costa Daurada

De Costa Daurada is een topbestemming voor wie met kinderen reist. Ontdek de wereld van Gaudí in zijn geboorteplaats Reus, bezoek Portaventura World voor een stevige dosis adrenaline en dompel je onder in de Romeinse sfeer van Tarragona – keuze te over!

Eindeloze avonturen aan de Costa Daurada

Weet je niet waar te beginnen in Tarragona en Reus? Wij zetten je alvast op weg. Beleef samen met je kinderen unieke momenten in PortAventura World, waan jezelf in de film Gladiator en treed in de voetsporen van de beroemde architect Gaudí in zijn geboorteplaats Reus.

Zet je schrap en geniet van de rit!

Dag 1: Welkom in Portaventura

Voor een origineel Catalaans avontuur moet je in PortAventura World zijn. Met drie totaal verschillende en spectaculaire attractieparken belooft het een dag vol plezier te worden! Allereerst is er PortAventura Park met zijn zes thematische zones: Mediterrània, Polynesia, China, México, Far West en SésamoAventura. Elke zone is geschikt voor jong en oud en biedt zowel rustige attracties voor de kleinsten als duizelingwekkende achtbanen voor waaghalzen. De Shambhala is bijvoorbeeld niet alleen een van de hoogste rollercoasters in Europa (76 m), maar heeft ook de langste afdaling. Voor de kleintjes is er onder andere de Tami Tami, een achtbaan op het water.

De volgende halte is Ferrari Land, het enige pretpark in Europa dat volledig in het teken staat van het iconische automerk. Met een oppervlakte van 75.000 vierkante meter en razendsnelle attracties vind je ook hier topamusement voor elke leeftijd. Waag je aan de Red Force, de hoogste en snelste verticale achtbaan van Europa, of daag je gezin uit voor een ritje op het schitterende racecircuit. In de F1-simulator kunnen kinderen in de huid kruipen van een echte autoracer of ervaren hoe het voelt om een mecanicien te zijn in de pits.

Een must-do in de zomer is het waterpark PortAventura Caribe, met zijn spectaculaire glijbanen en zwembaden voor jong en oud. Hier beleven de kinderen gegarandeerd heel wat uren waterpret! Het park telt ten slotte ook verschillende restaurants, waar je weer op krachten kunt komen met een lekkere maaltijd.

Links: Kust van Tarragona - Rechts: PortAventura World ©  PortAventura Caribe en FerrariLand
PortAventura World
PortAventura World © PortAventura Caribe en FerrariLand

Als een echte Romein

Tijd om door te reizen naar Tarragona en je onder te dompelen in de Romeinse samenleving van weleer! Wist je dat Tarragona ook wel eens het kleine zusje van Rome wordt genoemd?

Voor gezinnen met kinderen is een theatrale rondleiding een leuke manier om kennis te maken met de geschiedenis van de stad. Je wordt vergezeld door personages in Romeinse klederdracht die taferelen uit het dagelijkse leven naspelen, zodat kinderen zich iets kunnen voorstellen bij het leven van toen. Veel rondleidingen omvatten ook educatieve workshops voor kinderen, waarbij ze spelletjes spelen en tunieken dragen, zoals echte Romeinen.

In de zomer, tijdens het festival Tàrraco Viva, worden in het amfitheater gladiatorengevechten gehouden waarbij gebruikgemaakt wordt van de nieuwste technologieën – een bijzondere ervaring!

Je kunt ook deelnemen aan een van de vele gezinsactiviteiten van het nationaal archeologisch museum van Tarragona. Denk maar aan spellen waarbij kinderen de verschillende delen van een Romeinse stad in elkaar moeten zetten, of knutselworkshops waarbij ze Romeins speelgoed maken in klei.

Romeinse overblijfselen in Tarragona
Romeinse overblijfselen in Tarragona © Adeline Gressin

Dag 2: De visserswijk van Tarragona

Neem 's ochtends vroeg de toeristische trein Tàrraco Tren naar de visserswijk El Serrallo om er de sfeer op te snuiven en te zien hoe de vissersboten met hun vangst aanmeren aan de kade. Ook de lokale visveiling is een aanrader! Om alle geheimen van de visserswijk te ontdekken kun je een van de rondleidingen volgen die georganiseerd worden door het Museu del Port. Geniet tot slot van een vers gevangen visje in een van de restaurants langs de kade.

De plezierhaven van Tarragona
De plezierhaven van Tarragona © Adeline Gressin

Op ontdekking in Reus

Na de lunch is het tijd voor de laatste etappe van de route: Reus. Ontdek vijf iconische plekken in de stad met het polsbandje van 'Visit Reus'. Met dat bandje kunnen jong en oud voor een voordelige prijs het Gaudí Centre, het spectaculair modernistisch complex Insitut Pere Mata, de klokkentoren van de kerk van Sant Pere, het Reusmuseum en het archeologisch museum van Reus bezoeken. De volgorde bepaal je helemaal zelf!

Het Gaudí centre - een museum volledig toegewijd aan de kunstenaar
Het Gaudí centre - een museum volledig toegewijd aan de kunstenaar © Agència Reus Promoció

In het Gaudí Centre – het enige museum ter wereld dat volledig gewijd is aan het leven en werk van Gaudí – kunnen jong en oud kennismaken met het werk van Gaudí via drie zintuigen: zien, horen en voelen. De interactieve ruimte dompelt je onder in het creatieve brein van de architect. Na het bezoek kun je je creativiteit de vrije loop laten tijdens een workshop trencadís!

Visit Catalunya

Catalaans Bureau voor Toerisme

@catalunyaexperience