Ontdek het glamping aanbod van Catalonië

Ontdek het glamping aanbod van Catalonië

Wilt u een vakantie beleven die natuur, avontuur en comfort combineert? Nu kan het met glamping: natuur en luxe hand in hand!

En omdat we willen dat u er ten volle van geniet, brengen we u 15 suggesties voor campings die dit type accommodatie aanbieden aan de Costa Brava, Costa Daurada en Costa Barcelona. Zoek uw vakantie!  

Suggesties voor glamping aan de Costa Brava

De 160 km lange Costa Brava is algemeen bekend om zijn verborgen baaien en kristalhelder water. 

Deze noordelijke kust van Catalonië is ideaal om te wandelen langs de Camí de Ronda, een pad dat de stranden en baaien omcirkelt. Het is ook een ideale plek voor wateractiviteiten, zoals snorkelen, en om te genieten van het culturele aanbod van de omgeving, zoals het huis van de schilder Salvador Dalí of een wandeling door het 

1. Interpals Eco Resort (Pals) 

Deze 4-sterren camping ligt vlakbij het lange zandstrand van Pals, tegenover de Illes Medes en heel dicht bij het middeleeuwse dorp Pals. 

Het Interpals Eco Resort is een camping die zich inzet voor het milieu met EMAS, ISO14001 en SICTED keurmerken en certificaten, en maakt het ons ook heel gemakkelijk om een unieke vakantie door te brengen die natuur, kamperen en glamour combineert, want het biedt 5 soorten accommodaties om de glampingervaring te beleven. 

© Càmping Interpals Eco Resor
© Càmping Interpals Eco Resor

2. Salatà Camping (Roses)

Op minder dan 1 km van het strand van Roses vindt u de camping Salatà, met een gezins- en milieuvriendelijke zegel, die de mogelijkheid biedt om te verblijven in zijn Glamping Migjorn-tent, een accommodatie met alle uitrusting om een glampingervaring als koppel te beleven. 

De tent heeft een terras met meubilair, koffiezetapparaat, tweepersoonsbed en koelkast, zodat de gasten midden in de natuur kunnen slapen, maar met het comfort van een hotel. 

© Saltà Càmping
© Saltà Càmping

3. Camping Nàutic Almata (Castelló d'Empúries)

Camping Nàutic Almata heeft alles in huis voor een heerlijke vakantie. Gelegen op een heel bijzondere plek, aan zee en in het hart van het natuurpark Aiguamolls de l'Empordà, draagt deze camping bij aan de glamping-ervaring met vier accommodatiemogelijkheden voor alle soorten gezinnen, want de camping accepteert zelfs huisdieren.

Glamping-tenten verdeeld over verschillende ruimtes voor maximaal 5 personen, met alle benodigde apparatuur en voorzieningen, en met verschillende locaties naar ieders smaak: in zeer rustige gebieden van waaruit u de zonsondergang kunt zien, voor het El Fluvià kanaal, voor het natuurreservaat of in het centrum van de camping om te genieten van het volledige scala aan faciliteiten en recreatieve activiteiten. 

© Càmping Nàutic Alamata
© Càmping Nàutic Alamata

4. Camping Internacional de Calonge (Calonge) 

Camping Internacional de Calonge is een familiecamping gelegen in het centrum van de Costa Brava, tussen Platja d'Aro en Palamós, en zeer dicht bij stranden en baaien die binnen enkele minuten te voet bereikbaar zijn.  

Een 4-sterrencamping met verschillende soorten accommodaties met alle faciliteiten om de bezoekers zich thuis te laten voelen. Onder deze accommodaties benadrukken we de Kentia tent, ideaal om te genieten van glamping met familie of vrienden, want het heeft een capaciteit voor 4 personen. 

© Càmping Internacional de Calonge
© Càmping Internacional de Calonge

5. Camping La Ballena Alegre (Sant Pere Pescador)

Deze 4-sterrencamping, gelegen aan het strand van Sant Pere Pescador en winnaar van de ANWB 2023 Verkiezing Camping, is perfect voor een rustige vakantie in een unieke omgeving.

De camping heeft 12 verschillende soorten accommodaties, een spa, binnen- en buitenzwembaden, animatie en vele andere faciliteiten. Veel van de accommodaties zijn ingericht in de vorm van eilanden met een zwembad in het midden, wat een rustigere en intiemere ervaring biedt. 

© Camping La Ballena Alegre
© Camping La Ballena Alegre

Suggesties voor glamping aan de Costa Daurada

De Costa Daurada is het paradijs van het zuiden van Catalonië, waar we fijne witte zandstranden vinden, die samengaan met natuur, gastronomie en geschiedenis.  In deze hoek van Catalonië vinden we de Romeinse ruïnes van Tarraco (Werelderfgoed), middeleeuwse architectuur, iconische kloosters zoals het klooster van Poblet, dat deel uitmaakt van de cisterciënzerroute en waar de koninklijke graftombes van de koningen van Aragon en de graven van Barcelona liggen. 

Bovendien vinden we in dit gebied natuurgebieden van grote waarde, zoals het Natuurpark Montsant en een groot aanbod voor liefhebbers van wijnbouw, met vijf oorsprongsbenamingen: Tarragona, La Conca de Barberà, Montsant, Priorat en Penedès.  

1. Playa Montroig Camping (Mont-roig del Camp) 

Camping Playa Montroig ligt op ongeveer 500 meter van het strand Porquerola, in Mont-roig del Camp. Deze 4-sterrencamping, bekroond tot Verkiezing Camping ANWB 2023, accepteert ACSI- en CKE-kaarten, heeft een ruim aanbod aan gezinsanimatie, sport- en wateractiviteiten.

Onder de accommodatie vinden we glampingvilla's -en bungalows, niet te vergelijken zijn met de traditionele bungalows en stacaravans, en die alle faciliteiten en uitrusting hebben om van een uniek verblijf te genieten. 

© Playa Montroig Càmping
© Playa Montroig Càmping

2. Camping La Siesta (Salou)

Camping La Siesta ligt op 650 meter van het strand van Llevant in Salou. De 4-sterren-familiecamping heeft een breed scala aan activiteiten voor alle leeftijden, van sportactiviteiten, knutselen, trampolines... en zelfs beachvolleybal. 

Camping La Siesta biedt verschillende soorten accommodatie voor alle soorten reizigers. Staanplaatsen, appartementen, stacaravans, bungalows en, voor een luxe verblijf, premium bungalows, voorzien van alle comfort, zijn beschikbaar. 

© Càmping Las Palmeras
© Càmping La Siesta

3. Camping Las Palmeras (Tarragona)

Aan de kust, met directe toegang tot het strand Platja Llarga van Tarragona, ligt de gezinsvriendelijke 4-sterrencamping Las Palmeras, waar ACSI- en CKE-kaarten worden geaccepteerd en waar u kunt genieten van een glamping-ervaring in accommodaties voor 2 tot 7 personen.  

Glampingtenten en lodges om naast het strand te slapen, luisterend naar de golven vanuit uw tent en met alle comfort van een hotel. 

© Càmping Las Palmeras
© Càmping Las Palmeras

4. Camping Gavina Yelloh Village (Creixell) 

In het strand van Creixell, in het noorden van Tarragona, vinden we deze camping die zich inzet voor het milieu, met ongelooflijke glampingbungalows direct aan het strand met uitzicht op de zee.

Op deze camping kunt u kiezen uit glampingbungalows, hutten, safaritenten en wel 10 soorten glampingaccommodaties, allemaal voorzien van alle meubels en faciliteiten om te genieten van een luxe verblijf aan zee. 

© Camping Gavina Yelloh Village
© Camping Gavina Yelloh Village

5. Tamarit Beach Resort (Tamarit)

Het Tamarit Beach Resort is een camping met 60 jaar geschiedenis die is uitgeroepen tot Beste Camping ANWB 2023 en brengt ons drie soorten luxe glamping waar u in contact kunt komen met de natuur, met alle comfort van een zorgeloze en ontspannende vakantie. 

Op deze camping in Tamarit kunnen we een glampingavontuur beleven voor maximaal 4 personen en... met ons huisdier! 

© Tamarit Beach Resort
© Tamarit Beach Resort

Nu hebt u alles wat u nodig heeft om te genieten van een vakantie op een camping aan de Catalaanse kust waar u kunt genieten van avontuur, contact met het buitenleven, ... en comfort! 

Bezoek de websites van de campingverenigingen van Tarragona en Girona voor het volledige aanbod. 

Suggesties voor glamping aan de Costa Barcelona

De Costa Barcelona onderscheidt zich niet alleen door haar eigen karakter, maar ook door haar grote culturele (vol festivals, tentoonstellingen en markten), architectonische en gastronomische aanbod. 

Er zijn ook natuurgebieden zoals het Montseny Natuurpark en het Sant Llorenç del Munt i l'Obac Natuurpark, evenals een breed scala aan wijnbouwgebieden bestaande uit BOB Alella, BOB Pla de Bages en BOB Penedès, waar u de wijngaarden en wijnhuizen kunt bezoeken en kunt genieten van een heerlijke wijnproeverij. 

1.Camping Vilanova Park (Vilanova i la Geltrú)

Deze milieuvriendelijke 4-sterrencamping wordt door een familie beheerd en heeft een ruim aanbod aan accommodaties, waaronder drie glampingtenten voor 4 tot 6 personen. Bovendien heeft deze camping aan de kust veel te bieden: zwembaden, waterglijbanen, entertainment, shows en nog veel meer!

Glamping in Catalonië - Camping Vilanova Park
©Camping Vilanova Park

2.Camping Sènia Caballo de Mar (Pineda de Mar)

Camping Sènia Caballo de Mar ligt praktisch aan het strand en is een ideale camping om te genieten met het gezin en waar de kleintjes zich uitstekend zullen vermaken! Er zijn duizend-en-één avonturen te beleven op deze camping: zwembaden, zwembaden met glijbanen, animaties, activiteiten, shows... en een luxe sfeer!

Camping Sènia Caballo de Mar heeft 5 glampingtenten met 4 en 5 sterren, waar maximaal 6 personen kunnen verblijven.

© Camping Sènia Caballo de Mar
© Camping Sènia Cabello de Mar

3.Camping del Mar (Malgrat de Mar)

Dichtbij het strand van Punta de la Tordera kunt u op Camping Del Mar genieten van zowel het strand als het zwembad. Natuurlijk... kunt u de glamping-ervaring beleven als een nieuwigheid in 2023. 

Op Camping Del Mar kunt u kiezen tussen glamping voor 2 of 4 personen, beide zeer comfortabel en uitgerust met TV, barbecue, parkeerplaats naast de tent, airconditioning, verwarming en een superterras!

© Camping del Mar
© Camping Del Mar

4.Camping El Garrofer (Sitges)

Deze camping staat bekend om zijn ruime aanbod aan luxe accommodaties. Of u nu met uw gezin, met z'n tweeën of met vrienden komt, u kunt kiezen voor een verblijf in hutten, een safaritent, tipi's of lofts. 

En het beste van alles is dat alle Garrofer glampingtenten zijn uitgerust met alles wat u nodig hebt voor een onvergetelijk verblijf!

© Camping El Garrofer
© Camping El Garrofer

5.Camping El Far (Calella)

Vlakbij het strand van Garbí biedt deze familie- en sportcamping unieke en zeer goed uitgeruste glampingaccommodaties voor maximaal 6 personen. 

Bovendien is er op Camping El Far geen tijd voor verveling, dankzij de animaties, shows, voorzieningen en een omgeving vol mogelijkheden voor alle smaken en leeftijden. 

© Camping El Far
© Camping El Far
Logo Catalunya Experience

Catalaans Bureau voor Toerisme

@catalunyaexperience