11 prachtige uitkijkpunten in Catalonië

11 prachtige uitkijkpunten in Catalonië

11 prachtige uitkijkpunten in Catalonië

Catalonië is een streek om je ogen bij uit te kijken: prachtige views, overdonderende natuur, adembenemende sterrenhemels en imposante bergflanken. Wij kunnen alvast de superlatieven niet thuis laten, maar kom vooral zelf deze letterlijke hoogtepunten kijken in Catalunya. Enkele toppers, van laag naar hoog:

1. Castellfollit de la Roca - 296 m

Castellfollit de la Roca © Laurence Norah. Arxiu Imatges PTCBG

Klaar om te scoren op Instagram? Stop zeker eens bij Castellfollit de la Roca voor een foto. Dit schilderachtige dorpje ligt bovenop een klif waar twee rivieren, de Fluvià en de Toronell, samen komen. Een echte must see.

2. Sant Pere de Rodes - 520 m

Op zoek naar een goddelijk vergezicht? Dan is het Benedictijnenklooster in het natuurpark Cap de Creus iets voor jou! Geef je ogen en je communiezieltje de kost op dit tot de verbeelding sprekende uitkijkpunt aan de Costa Brava. 

Uitzicht op het klooster van Sant Peres de Rodes © La Guerilla

3. Siurana - 737 m

Dromerig Siurana © Sergi Boixader

De troeven van het bergdorpje Siurana zijn bijna niet op één hand te tellen. Antieke ruïnes, roodachtige kliffen, uitgestippelde wandelingen, een pittoresk kerkje en uiteraard een uitzicht om u tegen te zeggen. 

4. Tavertet - 869 m

Uitzicht vanuit Tavertet © Servicios Editorials Georama

Tavertet is een Catalaans dorp waar menig wandel-, mountainbike of fietsliefhebber zich volledig kan laten gaan. Maar zelfs de niet-sportievelingen kunnen hier hun rugzak vullen met unieke vergezichten, verfrissende watervallen en avontuurlijke activiteiten.

5. Mirador de la Mussara - 1054 m

De kerk van Sant Miquel © Miguel Raurich

Kom tot rust op het uitkijkpunt van la Mussara. Op deze hoogste piek van het La Mussara gebergte word je beloond met een panorama vanuit de boekjes, maar dan in het echt. Een plaatje als het ware!

6. Santuari de Queralt - 1124 m

De kapel van Queralt © Sebastiaan Bedaux

Ook op dit hooggelegen heiligdom kan je je ogen de kost geven. Niet enkel het uitzicht, maar ook de oude architectuur op zich is het bezoeken waard. Op deze bergflank waan je je in ver vervlogen tijden. Postkaart-materiaal als je het ons vraagt. 

7. Montserrat - 1236 m

Het klooster van Montserrat op de gelijknamige bergketen © Turismo Verde S.L.

Que sera, sera in Montserrat, dit Catalaans hoogtepunt draagt heel wat religieuze betekenis met zich mee. Van maagdelijke visioenen tot Gregoriaanse jongenskoren, wie het licht wil zien in Catalonië mag dit bedevaartsoord niet overslaan. Wil je enkel genieten van het straffe uitzicht, dat kan er natuurlijk ook! Wist je dat er bovenop de berg, naast het klooster, ook een hotel staat? Een hoogslaper krijgt zo meteen een andere betekenis. 

8. Santuari de Bellmunt - 1246 m

Een goedbewaard geheim in de wolken: de kapel van Bellmunt. Op een hoogte van 1246 m kan je onder andere de vlakte van Vic, de Pyreneeën en de vallei van Ges bewonderen. Bij helder weer kan je zelfs Montserrat zien liggen. 

9. Mirador de Caro - 1442 m

© Miguel Raurich

Vanop dit nieuw en volledig in hout opgetrokken uitkijkplatform geniet je van een zicht over het indrukwekkende natuurpark Els Ports. Hoog bezoek van een occasionele berggeit of andere fauna niet inbegrepen, maar wel te verwachten.

10. Mirador de la Figuerassa - 1460 m

Mirador de la Figuerassa

Niet ver van Berga vind je Mirador de la Figuerassa. Met 4,8 sterren op Google Reviews kunnen we spreken van een top-uitkijkpunt. Vanop dit ronde platform geniet je van een prachtig vergezicht op het stuwmeer van Baells. Geen wonder dat dit het geliefde pauzeplek is voor mountainbikers.

11. Mirador de la Creu d’en Riba - 2700 m

© Carlos Llerandi

Voor ons laatste uitkijkpunt trek je best je wandelschoenen én een dikke jas aan. Het punt licht namelijk op 2700 m hoogte en vergt enige alpine-ervaring. Niet voor doetjes! Maar des te meer de moeite waard voor de ervaren klimmer, Zij worden beloond met een uitzicht over Vall de Núria.

Last van hoogtevrees en toch helemaal tot hier gelezen? Straf! Maar in dat geval kan je in Catalonië ook je voetjes stevig op de grond houden, of diep in het water. Ontdek in deze blogpost wat er dichter bij de zeespiegel te ontdekken valt in Catalonië.

Catalaans Bureau voor Toerisme

@catalunyaexperience