Het aanbod van campings in Catalonië

Het aanbod van campings in Catalonië

Catalonië telt meer dan 350 campings verspreid over zijn grondgebied, aan de kust, in de bergen, omgeven door velden en bossen, tussen vissersdorpjes of in de buurt van vulkanen, ... Vanuit een camping kun je dus volop genieten van de diversiteit van alle Catalaanse landschappen en plaatsen! 

Vind de ideale camping via kampeerdersverenigingen

De Catalaanse campings zijn gegroepeerd in verschillende campingverenigingen: de campings van Tarragona, met de campings van de Costa Daurada en Terres de l'Ebre, de campings van Girona, waar je de campings van de Costa Brava, de campings van Barcelona met de campings van zowel de kust als het binnenland van Barcelona, en tot slot de campings van Lleida waar je de campings van Terres de Lleida, de Pyreneeën en de Val d’Aran treft. 

© Càmpings de Tarragona

Campings voor alle smaken en soorten reizigers

Het ruime aanbod van campings in Catalonië is ontstaan om aan de behoeften van alle smaken en soorten reizigers te voldoen. Zo vinden we campings die geschikt zijn voor gezinnen, met een familiesfeer, zwembaden met glijbanen en activiteiten en voorzieningen voor alle leeftijden. In Catalonië zijn er campings met animatie en activiteiten voor kinderen, maar er zijn er ook met een specifiek aanbod voor tieners.

Campings met alle luxe en voorzieningen

© Camping El Garrofer

Er zijn ook 4-sterrencampings met eersteklas diensten, zoals spa, wellnessruimtes, verwarmde zwembaden, en campings waar je natuur, comfort en glamour kunt combineren, zoals sommige campings aan de Costa Brava en Costa Daurada waar je kunt genieten van een 10-sterren glampingvakantie.

En als je op zoek bent naar officiële certificaten of bekroonde campings, ... Mis de campings in Catalonië niet die zijn uitgeroepen tot beste ANWB-campings, prijzen die worden uitgereikt door de prestigieuze Nederlandse organisatie met meer dan 4 miljoen leden.

Campings aan zee of in de bergen 

Voor strandliefhebbers hebben we campings aan de kust, aan zee en zelfs campings met directe toegang tot het strand, om in slaap te vallen terwijl je naar de golven luistert en te genieten van alle water- en vrijetijdsactiviteiten die de Catalaanse kust te bieden heeft.

Camping Gavina Yelloh Village
Camping aan zee © Camping Gavina Yelloh Village

Voor wie zich wil losmaken van de alledaagse stress en het tempo van de stad, om in contact te komen met de natuur op haar puurst, zijn er in Catalonië tal van campings in de buurt van natuurgebieden en parken, waar je wandelingen in de natuur kunt maken, kunt fietsen door het groen, de fauna en flora van het gebied kunt leren kennen, en nog veel meer.

Duurzaam kamperen

Onder de Catalaanse campings vinden we ook de meest milieuvriendelijke opties met campings die streven naar het behoud van het milieu en het promoten van lokale producten en cultuur, en zo een meer authentieke en respectvolle vakantie met het milieu en zijn ecosysteem bieden.

Om Catalonië in al zijn essentie te ontdekken, stellen wij de Grand Tour van Catalonië. Een ronde van 1500 km die alle culturele, gastronomische en natuurlijke hoeken van het Catalaanse grondgebied aandoet, een ideale route om met de auto, camper, caravan of busje te doen.

© La Ruta del Vi del Penedès

Je ziet dus dat Catalonië een kampeerbestemming is voor alle smaken en leeftijden, met grote, kleine, familie-, sport-, kust- en bergcampings, om een uitje te maken, van je vakantie te genieten tijdens het zomerseizoen of Catalonië te bezoeken in het laagseizoen. Mis niets van een bestemming waar je het hele jaar door naartoe kunt gaan!

Visit Catalunya

Catalaans Bureau voor Toerisme

@catalunyaexperience