Geweldig genieten: op wintersport in de Catalaanse Pyreneeën

Geweldig genieten: op wintersport in de Catalaanse Pyreneeën

Voor een verrassende wintersport ben je in de Catalaanse Pyreneeën op de juiste plek. Op zo’n anderhalf uur rijden van Barcelona zijn alle ingrediënten voor een onvergetelijke wintervakantie aanwezig. Een groot en divers skigebied. Vrijwel elke dag een blauwe lucht. Fantastische vergezichten! Een kostelijke Mediterrane keuken. Ongekende gastvrijheid én een heerlijke ontspannen sfeer op. Onze wintersport in Catalonië was in alle opzichten een fantastische ervaring die we nooit zullen vergeten.

La Molina, skigebied met een bijzonder fijne vibe

In februari bezochten we La Molina, het oudste en een van de grootste skigebieden in de Catalaanse Pyreneeën. Het skigebied telt meer dan 140 kilometer pistes en is geschikt voor iedere wintersporter. Zelf ben ik vooral onder de indruk van de relaxte vibe die er in het skigebied heerst. Drukte bij de lift of stress op de piste, komen we hier niet tegen. Hier heeft werkelijk niemand haast. We zien alleen maar mensen die op hun eigen manier zo veel mogelijk proberen te genieten van de sneeuw.

Familievriendelijk wintersporten

Wanneer we ‘s morgens genieten van heerlijke afdalingen over de lange en brede pistes in het skigebied, valt ons pas echt op wat een fijne familiebestemming La Molina is. Ook wanneer je kinderen nog niet zo goed kunnen skiën, kan je hier als gezin heerlijke tochten maken. Het is daarom ook niet zo gek dat we overal op de piste lokale schoolklassen, die hier leren skiën of snowboarden, zien.

De kinderen zelf vinden vooral het funpark gaaf. Hier zijn een paar boxen, schansen en rails te vinden. Favoriet is natuurlijk de big airbag. Vol gas gaan ze over de hoge schans. De zachte landing in het luchtkussen zorgt er voor dat het allemaal veilig is.

Naast twee funparks is er in het skigebied ook nog een slalom uitgezet voor kinderen. Dit alles maakt het een fijn familieskigebied.

Geweldige gastronomie

Wanneer we honger krijgen van al onze avonturen op de piste, is het tijd om te eten. Rond 12:30 stappen we hongerig Niu de l’Àliga binnen. Deze refugi bevindt zich op het hoogste punt van het skigebied en vanuit de hut hebben we een waanzinnig uitzicht op de Pyreneeën.

Lunch gaat er in de Pyreneeën heel anders aan toe dan we gewend zijn. In Catalonië verdient deze tijd, liefde en aandacht. En terecht. Want wat is het lekker! We krijgen een heerlijk vier gangen lunch. Voldaan van het lekkere eten en helemaal uitgerust gaan we de piste weer op. Gelukkig zijn de liften hier ook lang open, want we willen nog veel meer van het skigebied zien.  

Off piste, maar dan anders

In de Catalaanse Pyreneeën wordt de sneeuw niet alleen gebruikt om te skiën. Ook sneeuwschoenwandelen en skimo (toerskiën) zijn onwijs populair. Voor Nederlanders zijn deze trendsporten nog niet zo bekend, maar wij vinden ze ideaal voor families. Je kunt zo in alle rust genieten van de bergen, de natuur en elkaar. En het is ook nog eens een stuk sportiever dan skiën of boarden.

Onze 3 favoriete activiteiten in de Catalaanse Pyreneeën

Een wintervakantie in de Catalaanse Pyreneeën kan ik echt iedereen aanbevelen. Zelfs wanneer er een keer niet zo veel sneeuw ligt, is het een geweldige ervaring. Onze drie favoriete activiteiten tijdens onze trip waren:

  • Afdalen over rode piste 48 in skigebied La Molina. Tijdens deze uitdagende afdaling geniet je van een onbeschrijflijk mooi uitzicht.
  • Een lunch in Niu de l'Àliga is een geweldige ervaring. Het eten is lekker, het panorama uitzicht geweldig en de gastheer super vriendelijk.
  • Wil je wat anders beleven? Ga sneeuwschoenwandelen met gids. Zo ervaar je de bergen op een hele andere, rustgevende manier. Het leuke is dat echt iedereen dit kan.

Zelf op wintersport naar Catalonië?

Wil je zelf ervaren hoe ontspannen een wintersport in de Catalaanse Pyreneeën is? Vanuit Barcelona rij je in anderhalf uur naar La Molina. Hier heb je een ruime keuze aan hotels en andere accommodaties. Geen zin om je skimateriaal mee te nemen? Geen probleem, dat kan je ter plekke gewoon huren.

* Foto credits © Bergfamilie & Op-wintersport (2022)

Ik ben gek op de bergen, natuur en lekker eten. Het hele jaar door vind je mij buiten, in de natuur. Ik geniet met al mijn zintuigen van alles wat de natuur te bieden heeft, in alle seizoenen en in alle weersomstandigheden. Het liefst onderneem ik activiteiten met de leukste mensen die ik ken, mijn eigen gezin. Met elkaar ontdekken we graag nieuw plekken en activiteiten en genieten we van het goede leven!

Maaike, eigenaar van Bergfamilie.nl