De beste Catalaanse campings volgens ANWB

De beste Catalaanse campings volgens ANWB

Catalonië is een toeristische bestemming waar we uitstekende campings kunnen vinden. In ons land zijn er 14 Catalaanse campings die in 2023 5 sterren hebben gekregen van de prestigieuze ANWB-autobond. Daarnaast is een Catalaanse camping verkozen tot Camping van het Jaar in de categorie Fijnste familiecamping aan zee

In de afgelopen jaren hebben andere Catalaanse campings soortgelijke prijzen gewonnen in categorieën zoals "Beste camping in huuraccommodaties" voor Tamarit Beach Resort in 2022; of "Beste familiecamping" verkregen door Camping Empordà in 2021 en door Playa Montroig Camping Resort in 2020.

Wat betekent het voor een camping om 5 sterren te hebben? 

De ANWB-awards worden elk jaar georganiseerd en de kwaliteit van de campings wordt beoordeeld door inspecteurs die verschillende aspecten controleren, zoals de faciliteiten of het terrein van de kampeerplaatsen. Een camping met 5 sterren is op meerdere vlakken een uitstekende camping!

14 Catalaanse campings met 5 ANWB-sterren

Van de 219 Europese campings met 5 ANWB-sterren liggen er 14 in Catalonië, verdeeld over de Costa Brava, Costa de Barcelona, Costa Daurada en de Pyreneeën. 

Ze hebben allemaal hun eigen bijzonderheden en kenmerken: groot, klein, gezinsvriendelijk, aan zee, aan de voet van de bergen, met glijbanen, spa of sportfaciliteiten. Daar zit vast en zeker de ideale camping tussen voor onze 5-sterrenvakantie in Catalonië!

Camping & Resort Sangulí Salou, Fijnste familiecamping aan zee 2023

© Camping & Resort Sangulí Salou
© Camping & Resort Sangulí Salou

In Salou, een van de meest bezochte steden van de Costa Daurada, vinden we deze camping die niemand onverschillig laat. Ook de jury van de ANWB awards niet, die het hebben uitgeroepen tot Fijnste familiecamping aan zee 2023.

Deze camping heeft alles wat u nodig heeft voor een uitzonderlijke vakantie! Van themabaden met reusachtige dierenfiguren en waterglijbanen tot kampeerterreinen, bungalows en stacaravans geïnspireerd op verschillende delen van de wereld: het Middellandse Zeegebied, Afrika, het Caribisch gebied en Polynesië.

Het is ook een camping waar het hele gezin welkom is (inclusief huisdieren) en die een breed scala aan activiteiten, voorzieningen, entertainment en shows biedt, zodat zowel volwassenen als kinderen van de camping kunnen genieten.

5-sterren ANWB-campings aan de Costa Brava 

© Camping Amfora
© Camping Amfora

De Costa Brava is een bestemming die zich onderscheidt door zijn stranden en baaien met kristalhelder water, zijn charmante dorpjes en zijn culturele en vrijetijdsactiviteiten. Bovendien is dit één van de gebieden in Catalonië met de langste kampeertraditie. Dit heeft ertoe geleid dat de sector professioneler is geworden en dat er uitstekende campings worden aangeboden.

Meer dan de helft van de campings met 5 ANWB-sterren ligt aan de Costa Brava! Onder andere: Camping Amfora met eindeloze glijbanen waar de allerkleinsten zich uitstekend kunnen vermaken; Camping La Ballena Alegre, een oase met alle comfort en luxe; en Camping Laguna, gelegen in een natuurpark, omringd door de zee, de rivier en de wetlands om midden in de natuur te slapen.

5-sterren ANWB-campings aan de Costa Daurada

© Playa Montroig Camping Resort
© Playa Montroig Camping Resort

De Costa Daurada heeft veel te bieden, van de rust van de gouden zandstranden tot de adrenaline van het pretpark PortAventura World. En midden in dit brede aanbod vinden we uitzonderlijke campings, zoals Camping & Resort Sangulí Salou.

Maar er zijn nog drie campings aan de Costa Daurada die 5 sterren hebben gekregen van de ANWB. Dit zijn het Tamarit Beach Resort, aan het strand en ideaal voor zeeliefhebbers; camping Playa Montroig, een familiecamping met activiteiten en faciliteiten voor het hele gezin om een geweldige tijd te hebben; en tot slot camping Stel, ook ideaal voor kinderen en tieners!

5-sterren ANWB-campings bij Barcelona 

© Camping Berga Resort

De provincie Barcelona staat vooral bekend om zijn metropool, maar buiten de stad vindt u ongelooflijke bestemmingen en vakantieplannen, zoals Sitges, Vilanova i la Geltrú, Montserrat of, als u het binnenland ingaat en dichter bij de Pyreneeën komt, het natuurpark Cadí-Moixeró en Pedraforca.

In dit deel van Catalonië liggen twee ANWB 5-sterrencampings en ze zijn heel verschillend van elkaar! Berga Resort, een camping omringd door bergen die ideaal is voor een vakantie met kinderen omdat er ongelooflijke water- en sportfaciliteiten zijn; en Vilanova Park, een camping aan de Costa de Barcelona met voorzieningen zoals glijbanen, een spa, een overdekt zwembad en nog veel meer.

Dit zijn de Catalaanse campings met 5 ANWB-sterren in 2023. U kunt ze allemaal raadplegen op de website van deze vereniging, waar u ook de evaluaties van de kampeerders kunt zien.

Catalonië is een 5-sterren kampeerbestemming met een ruim aanbod voor elke smaak.

Ontdek het en ontdek Catalonië tijdens een kampeertrip! 
Visit Catalunya

Catalaans bureau voor Toerisme

@catalunyaexperience