Barcelona’s mooiste uitkijkpunten

Barcelona’s mooiste uitkijkpunten

Vanaf de heuvels, een museum, dakterrassen en zelfs vanuit een achtbaan: dit zijn de meest spectaculaire uitkijkpunten van Barcelona. Neem je camera mee en geniet van het uitzicht!

Tibidabo

De Tibidabo is de hoogste heuvel van de stad. Hier heb je niet alleen een fantastisch uitzicht, maar kun je ook het attractiepark bezoeken dat zich hier bevindt. Aanschouw de stad vanuit het reuzenrad of de achtbaan (wel je ogen openhouden natuurlijk)! Tip: voor het meest spectaculaire zicht op de stad en omgeving beklim je de kerk Temple Expiatori del Sagrat Cor, die hier ook staat. Vlak onder het Christusbeeld kun je 360º uitkijken.

Hoe kom je er? Bus 196 en aansluitend de Funicular del Tibidabo, Tibibus T2A

Bunkers van Carmel

De plek waar tijdens de Spaanse Burgeroorlog afweergeschut werd geplaatst, is tegenwoordig een van de meest populaire locaties om te genieten van het uitzicht op de stad en de ondergaande, of opkomende, zon. Het is even een klim om er te komen, maar dan heb je ook wat.  

Hoe kom je er? Metro (L4) Guinardó | Hospital de Sant Pau, Bus: 24 of 119

Palau Nacional

Het Nationaal Paleis herbergt de uitgebreide kunstcollectie van het Museum voor Catalaanse Kunst MNAC. Vanaf het terras voor de ingang geniet je van het uitzicht op Plaça Espanya en omgeving. Maar je kunt ook de rooftop van het paleis zelf bezoeken. Voor €2 koop je een kaartje en mag je het dak op.  

Hoe kom je er? Metro (L1, L3) Plaça d’Espanya, Bus 55 of 150

Las Arenas

Niet ver bij het MNAC vandaan kun je vanaf het dak van de oude stierenvechtarena uit het jaar 1900, die in 2011 openging als modern winkelcentrum, een rondje maken waarbij je uitkijkt over de stad. Mooi zicht op onder andere het MNAC.

Hoe kom je er? Metro (L1, L3) Plaça d’Espanya

Montjuïc

Barcelona’s stadsheuvel de Montjuïc is een groene oase met diverse mooie uitkijkpunten, bijvoorbeeld vanaf het Castell, het kasteel boven op de berg. Om hier te komen neem je de kabelbaan halverwege de Montjuïc en onderweg kun je al genieten van de vergezichten.  

Hoe kom je er? Metro Paral.lel (L2, L3) Poble-sec (L3) of Espanya (L1, L3)

Park Güell

Deze highlight van Gaudí mag natuurlijk niet ontbreken op de lijst. Vanaf het centrale plein met de golvende mozaïekbank midden in het park heb je een fantastisch uitzicht op de schattige huisjes bij de ingang en daarachter de stad én de Middellandse Zee. Sprookjesachtiger wordt het niet.  

Hoe kom je er? Metro Plaça Lesseps (L3), Vallcarca (L3) of El Coll La Teixonera (L5), Bus 24

Rooftops

Verschillende hotels in de stad openen hun dakterrassen – met uitzicht – ook voor niet-gasten. Een voorbeeld is Hotel Barceló Raval, waar je geniet van een 360º uitzicht vanuit de wijk El Raval. Andere populaire rooftopbars zijn die van Grand Hotel en het dakterras van het Pulitzer.  

Telefèric Aeri del Port

Vanuit de haven in de visserswijk La Barceloneta kun je met de kabelbaan de Montjuïc bereiken. Vanuit de rode gondels heb je een geweldig uitzicht op de oude haven en de kustlijn van de stad. Let op: niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.  

Hoe kom je er? Metro Barceloneta (L4), Bus 17, 39, 45, 64, 57, 59 of 157

Foto credits in volgorde van verschijnen: Uitzicht vanop de bunkers van El Carmel © Barcelonatips, Uitzicht vanop Tibidabo © Parc d'Atraccions del Tibidabo, Uitzicht vanop het dakterras van het MNAC © Barcelonatips, Uitzicht vanuit het Parc Güell © Barcelonatips, Uitzicht op de telefèric vanop de mirador de lAlcalde a Montjuic © Turisme de Barcelona

Catalaans Bureau voor Toerisme

@catalunyaexperience