Familieplezier in Catalonië

Familieplezier in Catalonië

De zonovergoten stranden, het adembenemende berglandschap, de bruisende steden en de heerlijke lokale keuken - Catalonië heeft alles wat je nodig hebt voor een perfecte gezinsvakantie. Ontdek waarom Catalonië de ideale bestemming is voor jou en je kinderen, 365 dagen per jaar. 

Costa Brava
Costa Brava © Sergii Figurnyi

Landschappen

Om te beginnen die enorme diversiteit aan landschappen. Van de ruige kustlijn van de Costa Brava tot de brede goudkleurige stranden van de Costa Daurada en de majestueuze Pyreneeën in het noorden - deze regio heeft voor ieder wat wils. Met een breed scala aan landschappen om te verkennen, biedt Catalonië eindeloze mogelijkheden voor avontuurlijke gezinsuitjes: van duiken in de zomer, tot aan skiën in de winter. 

Besalú
Besalú © Armando Oliveira

Cultuur

Catalonië kent natuurlijk ook een rijke culturele geschiedenis en biedt tal van mogelijkheden om deze te verkennen met je kinderen. Bezoek middeleeuwse kastelen, ontdek oude Romeinse overblijfselen en wandel door charmante Catalaanse dorpen. Maak kennis met de excentrieke kunstenaar Salvador Dalí en de waanzinnige architectuur van Antoni Gaudí. Wedden dat niet alleen je kinderen onder de indruk zijn, maar jij zelf ook?

 PortAventura
PortAventura © Boryana Manzurova

Actie

Eén van Europa’s grootste pretparken bevindt zich in Salou, vlakbij Tarragona. PortAventura bestaat uit een attractiepark, een waterpark en Ferrari Land. Je bent hier dagen zoet om alle attracties uit te proberen. Of je kinderen nu nog klein zijn of tieners, ze zullen zich zonder twijfel vermaken. Maar ook buiten PortAventura zijn er nog genoeg speeltuinen, avonturenbossen en waterparken te vinden in de regio. Of trek naar een van de vele kindvriendelijke stranden, ga fietsen, paardrijden of beoefen een watersport.

Girona
Girona © Peresanz

Steden

Nog een groot voordeel van Catalonië is de nabijheid van diverse gezellige, grote steden zoals Barcelona, Girona en Tarragona. Deze steden bieden niet alleen geweldige culturele en historische bezienswaardigheden, een breed scala aan fijne restaurants en leuke winkels, maar zijn ook eenvoudig bereikbaar vanuit de kustplaatsen. Perfect voor een dagje stad, ongeacht het jaargetijde.

Castellers
Castellers © Dennis Diatel

Tradities

Met een beetje geluk beland je, afhankelijk van de tijd van het jaar en je locatie, in een dorps- of stadsfeest, waar je de Catalaanse tradities kunt meemaken. Zeker de zogenoemde gegants, de reuzen die je overal in Catalonië tegenkomt, de castellers, die menselijke torens bouwen, en de correfocs, waarbij deelnemers met vuur door de straten rennen en dansen, zijn spectaculair.

crema catalana
crema catalana © Ana del Castillo

Keuken

Ook niet onbelangrijk: die heerlijke Catalaanse keuken. Natuurlijk ga je ergens lekker tapas eten, maar ook paella en fideuà, een variant met pasta in plaats van rijst, vindt iedereen smullen. En als toetje bestel je zeker crema catalana.

Accommodaties

Tot slot: nóg een van de grote voordelen van Catalonië als bestemming voor een gezinsvakantie is het grote aanbod aan gezinsvriendelijke accommodaties. Van campings aan zee of in de bergen, tot aan kindvriendelijke hotels, gezellige vakantiehuizen en resorts met allerhande voorzieningen voor kinderen van alle leeftijden: een geschikt verblijf vinden is geen lastige opgave in Catalonië. Een groot deel van de accommodaties is bovendien het hele jaar door gewoon geopend. 

Visit Catalunya

Catalaans Bureau voor Toerisme

@catalunyaexperience