Catalaanse Gastronomie met Clara

Catalaanse Gastronomie met Clara

Voor Clara is de Catalaanse gastronomie veel meer dan alleen eten en drinken - het is een connectie met de rijke tradities en prachtige landschappen van de adembenemende regio. De gepassioneerde gastronome met een Master in Gastronomische Communicatie en Sommelier, neemt ons mee op een smaakvolle reis door de culinaire wereld van Catalonië.

Clara is de drijvende kracht achter La Gastronòmica, haar eigen bedrijf dat zich richt op eno-gastronomische ervaringen. Samen met haar partner Jaume creëert ze diverse shows en activiteiten rondom Catalaanse gastronomie en wijnen, met een sterke focus op de regio en haar producten. 

Clara Antúnez © La Gastronòmica

Familiebanden

Clara's liefde voor de Catalaanse keuken is diep geworteld in haar familiegeschiedenis. "Mijn passie komt voort uit mijn familie. Mijn grootmoeders waren fantastische koks die me kennis lieten maken met gezonde, lokale, seizoensgebonden producten." vertelt ze. Voor Clara betekent Catalaanse gastronomie dan ook puur ‘thuisgevoel’, doordrenkt met liefde, toewijding en kennis van generaties voor haar. 

© Albert Fernandez

Culinaire Diversiteit

Wanneer het gaat om favoriete gerechten, heeft Clara een brede smaak. "Wat de Catalaanse keuken definieert is juist de enorme diversiteit en rijkdom," legt ze uit. Van een herfstige kalfsfricandó bij de open haard met een fijne rode wijn uit D.O. Pla de Bages, tot een overheerlijke crema catalana en zoete Grenache uit D.O. Empordà. Clara omarmt de veelzijdigheid van smaken die deze regio te bieden heeft.

© Albert Fernandez

Lokale ingrediënten

Clara's geheime ingrediënten? "Groenten en fruit halen we van lokale boeren en onze eigen biologische tuin. De verse vis en zeevruchten komen van de vismarkt in Palamós, de kazen van ambachtelijke kaasmakerijen in de regio." De wijnen variëren per evenement, maar zijn altijd zorgvuldig geselecteerd uit de uiteenlopende Catalaanse wijnstreken.

© Diego Espada. Arxiu Imatges PTCBG

Onvergetelijke Ervaringen

Voor Clara en haar partner Jaume draait alles om het creëren van unieke, gedenkwaardige momenten voor hun gasten. "We herhalen zelden dezelfde ervaring, want elke klant is anders," legt Clara uit. Eén van haar meest bijzondere avonden vond plaats in een 12e-eeuwse kerk, waar live muziek van Bach tot David Guetta de smaakbeleving van vier lokale wijnen op een verrassende manier versterkte. "Het gaf iedereen kippenvel, tranen, glimlachen en pure verwondering."

© Jordi Renart. Arxiu Imatges PTCBG

Traditie Ontmoet Moderniteit

Hoewel de ervaringen van Clara en Jaume innovatief en verrassend zijn, blijven de wortels stevig verankerd in de authentieke Catalaanse tradities. "Onze ervaringen zijn altijd gebaseerd op traditie," benadrukt Clara. "Dit is wat we het beste kennen en willen behouden voor toekomstige generaties."

Of je nu een wijnliefhebber, foodie of gewoon nieuwsgierig bent - er is geen betere gids dan Clara om je te laten kennismaken met de smaakvolle wereld van de Catalaanse gastronomie. Laat je meevoeren op een culinaire ontdekkingsreis waar tradities, landschappen en mensen samenkomen in een ware smaaksensatie. Zoals Clara zegt: "De combinatie van traditie, authenticiteit, moderniteit en pure smaak maakt de Catalaanse keuken tot een van de rijkste ter wereld."

© Oscar Rodbag. Arxiu Imatges PTCBG
Visit Catalunya

Catalaans Bureau voor Toerisme

@catalunyaexperience