Catalonië, kamperen in het laagseizoen

Catalonië, kamperen in het laagseizoen

Als we in maart, april of mei reizen, ontwaakt de lente, kunnen we beginnen met zonnebaden en onze jas achterlaten. Kamperen is ideaal om eindelijk van het buitenleven te genieten.

Als we in september, oktober of november reizen, kunnen we ook genieten van de herfstkleuren, geaccentueerd door de zon en aangename temperaturen voordat we weer naar binnen gaan. Door te kamperen kunnen we energie opladen voordat we in winterslaap gaan

© Camping El Solsones
© Camping El Solsones

Positieve aspecten van reizen naar Catalonië buiten het seizoen

Wellicht zijn de onweerstaanbare prijzen het bekendste voordeel, en iedereen weet dat de beste prijzen in het laagseizoen te vinden zijn. Maar er zijn nog meer voordelen.

Een ander positief aspect van reizen in het laagseizoen zijn de milde temperaturen, vooral gekenmerkt door het mediterrane klimaat. Een mild en aangenaam klimaat zal je tijdens je verblijf vergezellen en je in staat stellen te genieten van buitenactiviteiten. 

© Ajuntament de Sant Pere Pescador
© Ajuntament de Sant Pere Pescador

Als je op zoek bent naar rust en het vermijden van drukte, dan is het laagseizoen iets voor jou! Tijdens de maanden van lage bezetting kun je beter en rustiger genieten van het lokale leven. Bovendien betekent het feit dat er geen drukte is ook minder wachtrijen, meer beschikbaarheid bij attracties, restaurants en een ruim cultureel aanbod het hele jaar door.

Wat kun je  doen in Catalonië in het laagseizoen?

Naast de fantastische temperaturen heeft Catalonië een toeristisch aanbod vol activiteiten en plannen voor het hele jaar. In dit artikel presenteren we maand na maand alle evenementen in Catalonië. Daarin zie je dat er van januari tot en met december voor elke maand activiteiten zijn! 

Als je gepassioneerd bent door kunst en architectuur, is een bezoek aan deze toeristische attracties niet gelinkt aan een bepaalde datum... In het laagseizoen kun je dus de prachtige middeleeuwse stadjes van de Costa Brava bezoeken of in de voetsporen treden van 4 grote kunstenaars. 

© Alt Àneu
© Alt Àneu

Bovendien zijn de herfst en de lente ideale seizoenen om te wandelen langs de mooiste routes van het land, prachtige fietstochten te maken of de natuurparken van Catalonië te leren kennen. Als je midden in de natuur wilt verblijven, raden wij je aan je vakantie door te brengen op campings in de buurt van de natuurgebieden van Catalonië.  

Catalaanse campings waar je in het laagseizoen kunt verblijven 

Catalaanse campings weten dat veel toeristen op zoek zijn naar rust, kalmte en alle voordelen van het laagseizoen. Om deze reden gaan steeds meer campings voor en na de zomer open en bieden ze extra voordelen, zoals de ACSI-kaart of voorseizoenaanbiedingen. Hieronder geven we je enkele namen mee.

Campings open het hele jaar door

Er zijn veel campings die 365 dagen per jaar geopend zijn. Overal op het Catalaanse grondgebied, zowel aan de kust, in het binnenland als in de bergen, zijn er campings die altijd open zijn. 

 • Camping Joncar Mar aan de Costa Brava
 • Camping Prades Park in het binnenland van de Costa Daurada
 • Camping Vall de Camprodon in Pirineo
 • Camping El Pont in Paisatges van Barcelona
 • Camping Els Ports in Terres de l'Ebre
Campings met langverblijfaanbiedingen

In het voor- en najaar blijven veel campings open: in de maanden april en mei, en van september tot november. Daarnaast bieden veel campings tijdens deze periodes speciale kortingen en promoties aan voor langere verblijven. Deze mogelijkheid vind je vooral voor een kampeerplaats, maar er zijn campings die het ook voor een bungalow aanbieden.

 • Camping El Solsonès in Terres de Lleida
 • Camping Alannia Els Prats aan de Costa Daurada
 • Camping Cadí Vacances in Pirineo
 • Camping Las Palmeras Costa Brava
 • Camping El Garrofer aan de kust van Barcelona

Campings met ACSI-kaart

Met de ACSI-kaart kun je in het laagseizoen reizen tegen een vaste en zeer voordelige prijs per nacht. Elke camping bepaalt de prijs en het seizoen waarin hij deze accepteert, variërend tussen ongeveer € 13 en € 23. Je kunt deze kopen op de ACSI-website en we raden je aan altijd de prijs- en seizoensinformatie te controleren, aangezien deze van jaar tot jaar veranderen. 

 • Camping Globo Rojo aan de kust van Barcelona
 • Camping La Torre del Sol aan de Costa Daurada
 • Verneda Camping Mountain Resort in de Aran-vallei 
 • Camping Mas Patoxas aan de Costa Brava
 • Camping Bassegoda Park in Pirineo
Je ziet dat van je kampeervakantie in het laagseizoen veel voordelen biedt en een geweldige optie is om Catalonië te bezoeken en op een andere manier van de reis te genieten, met meer rust en kalmte. 
Visit Catalunya

Catalaans bureau voor Toerisme

@catalunyaexperience